Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poeten

 

 

 

säg, vad tänker poeten på?

där hen sitter i sin vrå

hen lägger pannan i djupa veck

doppar sin penna i bläck

 

skriver sedan om kärlek och smek

men också om allvarsam lek

om sagor och väsen

nej, hen är inte kräsen

 

hen skriver om allt möjligt

även det som syns löjligt

poetens värld är stor

så är även hens skor

 

att skriva är hens last

i detta hen sitter fast

att skriva är livet

där inget är givet

 

där sitter poeten i sin vrå

undrar vad hen tänker på

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 858 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2015-08-13 20:51



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
bra text tack
2020-09-14

    ej medlem längre
En bra fråga :-)
Fin dikt!
2017-12-30

  kjell-åke bearfoot VIP
Jag vet vad jag vet men jag vet inte vad du vet :-)
2017-03-04

  Federico Romano
Tror att vi vill bli sedda, men har svårt att se.. Snygg dikt..
2016-03-17

  Eric R Strom
ja, det undra jag också


2016-02-19

  soligajag_1 VIP
Glömde en sak: Vi poeter har en stark ådra inom oss, som vill ut på detta ark, beskådas av andra poeter. Ge Ris eller Ros.
2015-08-16

  soligajag_1 VIP
Funderar om livets gyckel på olika plan, ska jag, ska jag inte skriva . .

Så bra skaldat om oss poeter!
2015-08-16

  Maj-Lis VIP
Ja det kan man fundera på
2015-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP