Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om tankar vore synliga.


Om tankar vore synliga, som såpbubblor. Jag tänker nu inte på människors tankar som väl i vanlig ordning skulle förmörka hela himlen och skvätta såpvatten i ögonen på omgivningen.
Jag tänker på en fårhage. Enstaka grönskimrande bubblor som brister fridfullt med en rapning.
Jag tänker på en katt. Sirliga slingor av små eleganta bubblor som vilar utan ansträngning på uppvindarna.
Jag tänker på en hund. Röda pulserande bubblor, som hjärtslag och vov vov i en enträgen rytm, ylar när de brister.
Vad tänker du på? Hur ser dina tankar ut? Mina ser ut så här.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 310 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-08-14 10:51



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ljuvlig text.
2015-08-16

    Tea Alex VIP
Jag tänker mest på känslor, på de känslor vi ofta ser som förbjudna. Känslor av ilska och sorg, känslor som ger kraft och initiativtagande. Känslor som ger liv.
2015-08-16

  erkki
Många tankar handlar nog om vad man vill att andra ska tänka om en. Och vad de inte ska tänka. Det du exemplifierar känns mera fridfullt och rart utan att syfta på något komplext. Vänligt. Vad tänker alla korta tjocka gubbar på i sina överstora bilar?
2015-08-14

  Magdalena Eriksson VIP
Ljuvligt tok-ler så rolitt och ömsint skrivet bästa Måna.
2015-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger