Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lånar och låtsas

Jag läser artiklar, andras berättelser
Om bron i Paris, om en extranyckel till en lägenhet…

Jag kommer på mig själv bli tårögd av orden
Av det fina och målande språket
Av det faktum att mina egna upplevelser knappt skulle räcka till en vers om vad, när och hur kärlek är…

Jag lånar dina bilder. Dina vykort från solen
Dina handskrivna brev från pojken på stranden som gav dig sin första kyss…

Jag lånar ditt liv. Ditt mer intressanta liv
Även fast jag har ett eget
Ett vykortslöst liv…

Utan brev, bilder och extranycklar
Famlar jag runt i blindo och låtsas
Låtsas att jag är en hopplös romantiker
Orädd, balanserar jag på linan
På gränsen.
Och hoppas att dina ord
en dag ska bli mina…

/Tomas Brink




Fri vers av Tomas Brink
Läst 309 gånger
Publicerad 2015-08-14 13:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Brink
Tomas Brink