Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den existensiella matematikern

Vi befinner oss i ett rum,
kan det vara Banach, Hilbert,
finns det ens en norm?

Alla datapunkterna får inte plats i minnet,
läs och skriv hastigheten till externa medium
är otillräcklig för den till oss allokerade tiden?

Tid förresten, är den linjär,
är den en identitetsfunktion
eller är den även imaginär?
Inte helt reell väl?
En basfunktion, radiell, såsom e^(ix)?

Delmängden data vi kan hantera
lämnar oss till att spekulera.

Inte duger sparse PCA,
komponenterna förklarar inte all varians!
Kan vi då ha LDA för att kanske separera?

Vi behöver en kernel runt, och det hade vi ju ingen..
Då går det ju inte ens med SVM!
ROC visar på otillräcklig förståelse hur vi än....
Vi kan inte bygga modellen!

Jaha, fuzzy logic med sigmoider återstår,
kan vi trycka in det i ett neutralt nät då?

Men... jaaaa! Det är ju ändå där vi bor!
Datan kommer ju också inflödande strömmande.
Jag tror vi närmar oss en lösning!
Då får vi också det där hjärtat ömmande
med på köpet, det där vi ändå inte kan kvantifiera.
Återstår bara att begränsa downstream så vi hinner!
Nuuuu, hårdvaran äger ju! Jag brinner, vi vinner!
Vi börjar meditera!




Fri vers (Fri form) av speglad
Läst 369 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-14 17:35



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Kul med lite matematiskt filosofiska texter....!

/En författare att räkna med

2015-08-26
  > Nästa text
< Föregående

speglad