Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fick plötsligt så bråttom


Var är Edelweiss


Det regnar
det regnar i hela landet

Det regnar på din kind,
på bussterminalen och över torget

de sitter hopkurade
tätt mot varandra, och natten sänker sej

inte en fågel i sikte

endast den blå skylten som lyser
ovanför transithallens ingång.
Den flimrar i vitt och i blått.

Jag har sett den vareviga dag
så länge jag minns.

Det ska fortsätta regna hela helgen
i hela landet.

Det har börjat bildas sprickningar
i fasaden och den väntas rämna
till slut, fasaden

som döljer något ömt och varmt bakom
eller något mycket ensamt och svårt

eller också bara stillsamt i all sin frihet

nu tittar solen fram
och försvinner åter




Prosa av Lars Gullberg
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-14 22:20



Bookmark and Share


  Nanna X
Det känns hoppfullt med sprickorna i fasaden.
2015-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg