Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Handgranater



Det är kallt
men värmen

från tågen lindrar en stund,

allt sorl
människor
och röster

denna rörelse
natten igenom

från ett plan
till ett annat

i ett evigt skimmer
som lyser svagt,

inte en mörk stund
inte ens efter
de sista passen,

de fortsätter
glida runt
med sina moppar

var och en
ensam i sina
egna tankar.

Man skyndar upp
de sista trappstegen

och ser bussen skymta
regndroppar i luften

kurar ihop
deras bistra miner
för en avskedskram.

Snart lämnar skeppet
en krater
och lyfter




Prosa av Lars Gullberg
Läst 141 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-14 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg