Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidigt om morronen



Som en sol som rör ej
som ett vackert väder
bara en blå himmel ovanför
som alla barnen föds in i
Hela Eiffeltornet
och hela månen
ja, hela hennes väsen.
Jag älskar att gå
tidigt om morronen
nedför gatorna
se vattnet glittra
båtarna stå förankrade
hur de gnider sina skrov
mot varandra
kanske höra näktergalen
vassen susa
nästan dina tankar
i vinden som virkar
en sidenduk med mönstrade
blommor
som flyger
i vinden och landar
i min hand





Prosa av Lars Gullberg
Läst 203 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-28 00:32



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Låter helt bra, men det känns som om jag saknade nyckeln att läsa upp den med !?
2017-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg