Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tebrickan

Han öppnar dörren försiktigt och tittar på kvinnan som ligger på soffan. Hon är klädd i en sidenmorgonrock och hennes rödmålade tånaglar hänger ut över armstödet.
- Vad väntar du på? Kom in.
Dörren gnisslar när den stängs bakom honom. Han sväljer hårt och ställer tebrickan på bordet framför henne. Helt tyst heller han upp en kopp te, med två sockerbitar och en citronskiva och sträcker den mot henne. Då sätter hon sig upp och skrattar högt.
- Men snälla rara, inte vill jag ha te! Jag ville få träffa dig, jag har lite frågor till dig. Sätt dig ner.
Hon klappar på soffan bredvid sig och viker in benen under kroppen för att lämna plats åt honom. Händerna fumlar med tekoppen när han sätter sig bredvid henne. Han känner värmen från hennes kropp och försöker låta bli att tänka på att hon är naken under morgonrocken. Med blicken fäst på citronskivan anstränger han sig att låta stadig på rösten.
- Vad vill du veta?
- Varför hotelldirektörens son serverar te till en ogift kvinna som bor ensam i takvåningen. Finns det ingen anställd här som gör sådant?
- Jag arbetar på hotellet.
- Jasså, och hur länge har du arbetat här? Du ser ut att vara en skolpojke.
- Jag fyllde 18 i mars, och började jobba hos min far när jag var 16.
Hon sträcker ut sina ben i hans knä och tittar nyfiket på honom. Med ett djupt andetag tittar han upp på henne. På nära håll kan han se rynkor runt ögonen och munnen. Hon håller fast hans blick och lutar sig så nära att han kan känna doften av hennes parfym blandat med starksprit och svett.
- Var det något mer? Frågar han och hoppar upp så häftigt ur soffan att tekoppen på bordet nästan spills ut.
- Jag skrämde dig. Det var inget mer nu, men kom tillbaka med tebrickan imorgon är du rar.
När han stängt dörren bakom sig lutar han sig mot väggen och försöker få händerna som bär tebrickan att sluta skaka. Innan han bär in brickan till Nanna i köket häller han ut det odruckna teet i palmkrukan i hallen.




Prosa (Kortnovell) av Nitwitoddment
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-16 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nitwitoddment
Nitwitoddment