Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stenpiren

i en trappuppgång där rika människor bor trycker du in dina fingrar djupt i mig och ser mig i ögonen när jag öppnar munnen och låter allting falera.

i värmen från springande hästar, blixtrande hovar och djupa svarta hästögon som sväljer min skam i sina språng.

värdiga avsked vid tågstationer, morgnar när jag lämnar främmande lägenheter och tar morgonbussen mot stan.

mitt svek. en älvsborgsbro i gryning.

över snidat trä. varsamt formad, passar ditt bultande i min hand. när du utan ord ömsar skin över min bröstkorg.

när sista kondomen spricker och allt jag velat ha av dig får slickas upp från trappuppgångens stengolv.

och inga vägar leder från ditt hus. din dörr går bara inåt. i svart tät massa. muskler och citadon. en sliten överenskommelse över hallmattan.

så vädrar vi luft när jag kommer i ditt ansikte. när tåget inte går nåt mer och våra dagar rispats in i bostadsrättens ekparkett.

och jag kysser morgonen i rika människors trappuppgång. kliver över dina nakna armar och smeker teglets kind.

lämnar fallna hjältar och backkrön, ser mot himlen när du bakom min rygg lutar dig mot räcke i rika människors trappuppgång. med min doft på dina fingrar.

tar sats och lutar dig ut.




Fri vers av tildam
Läst 232 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-08-18 00:08



Bookmark and Share


  Flicka Nummer Elva VIP
Assååå aaaaah hur i helvete får du det å göra så himla ont och läsa allt, jag går ju fan sönder varenda gång.
2015-08-20

  S.A.I. Steve Lando VIP
med inlevelse, läses, samt njuts
2015-08-19

  petter rost
En märklig berättelse - jag kan inte bestämma mej för var jag hamnar när jag rest igenom den ett antal gånger. Mer än att jag gång på gång fastnar i formuleringar som säger 1000 ggr mer än antalet bokstäver i dem, som gruvor av betydelse...

"blixtrande hovar och djupa
svarta hästögon som sväljer min skam i sina språng";
"mitt svek. en älvsborgsbro i gryning";
"och inga vägar leder från ditt hus. din dörr går bara inåt. i / svart tät massa. muskler och citadon. en sliten / överenskommelse över hallmattan"... (och många fler).

Kanske läser jag fel, men jag ser en vändning i din poesi: en morgons du kysser, fallna hjältar som du lämnar, himlen du ser upp i... Och: det är den tilltalade i dikten som tar sats och lutar sig ut!
2015-08-19
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam