Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Mina tassemarker" är marker, där jag ofta tassat omkting.


Tassemarker.

Brev till flickan, jag kom att älska för tre år sedan.
Hon har nyligen flyttat till Södermalm med sin jämnårige pojkvän:

"Välkommen till Söder! Där finns många fina kvarter. Men jag vill varna dig för en sak; OMRÅDET INGÅR I MINA TASSEMARKER!
Där växte jag upp; blev man, träffade min första flicka. Hjärna och kropp utvecklades, och jag började greppa världen. Under tiden tassade jag mycket omkring. Vissa gränder, gator, parker, caféer och andra lokaler bär alltjämt spår efter mina tassar.
Om du råkar på ett sådant ställe, innebär det risk för olycka, och du bör skyndsamt ta dig därifrån. Kan inte förklara exakt varför; det har med livet, kärleken och döden att göra.

Andra marker med mina tassespår är: Skärgården (bryggor, vikar,sund, öar du inte bör besöka.)
Paris`vänstra strand. Där tassade jag mycket på krogar, teatrar och underliga platser, som jag hoppas du kommer att undvika.
Kanarieöarna Fuerteventura och Gran Canarie. Där var jag enbart lycklig. Men den lyckan kan du tyvärr aldrig erfara där. Det är jag ledsen för, men så är det.
Vi har alla våra tassemarker. Men de som en gång älskat varandra skall undvika att senare trampa in på den andres.
Tro mig, så skall allt gå dig väl.
Kram@@. "




Prosa av Ulf Ekeram
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-18 20:52

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Jaha, det var ett originellt
sätt att presentera de
bästa platserna för en
nyfiken att besöka.
Läsaren förstår att du
vill läsa frid över platserna
och kanske själv återvända
Trevlig text
2015-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram