Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Associationer och reflektioner en tidig söndagsmorgon när resten av familjen sov


Morgonstund

Morgonen vilar på hanen
som ännu inte galt.
Men efter tredje hangället
kommer natten att förrådas.

Också du, min brutala sol,
som gör mina rörelser långsammare
genom ljusets tyngd...

Åska eller jetplan
mullrar i himlavalvets
uppsvällda buk.
Moln fylkas och drar förbi
som led i den himmelska digestionen.
Överflödiga gaser kristalliseras
i mitt medvetande.

Nattens dehydrerade drömmar
dröjer kvar i dunklet
mellan raderna.

Morgonljuset vilar ännu
i varken-ellers både-och.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-19 11:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP