Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


utan gälar

 

Med säkerhet är min kropp ovan vatten igen. Gälarna tog jag av mig i samma stund som det gjorde som ondast, jag var tvungen att passera. Utan. Spränga lungorna och vänta på andetaget.

Det har inte varit dåligt att simma bland karparna i det svarta vattnet. Det har inte varit dåligt. Ibland har blänket ovan ytan nått min hud och jag har njutit några milda strömmar i djupet. Ögonen har vant sig vid mörkret och jag har ätit mig tjock.

Luften är snart höstklar. Jag känner hur läppen vrider sig lite när jag hör musiken igen och gungar kroppen lite lojt. 

Och jag begriper att det är nu det börjar. 

 




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-08-19 14:38



Bookmark and Share


  Cugel
Starkt förmedlat, går rätt in. Speciellt mittenstycket.
2015-08-26

  Eva Kellett VIP
Så stark! Bilden av att ta av sig gälarna när det gör som ondast, spränga lungorna, ja så stark formulering! Tack att du satte orden så fint! Den sparar jag.
2015-08-25

    Lars Gullberg

Du är såå bra Kerstin

älskar din poesi när du skriver dessa dikter

Stor kram

/Lasse
2015-08-23

    ej medlem längre
Lysande slutmening. Har själv alltid sett det som att året börjar efter sommaren.
2015-08-22

  Lars Hedlin
Riktigt bra! :)
2015-08-20

    ej medlem längre
Fasiken vad bra!


Det har inte varit dåligt att simma bland karparna....

En drömsk historia.
2015-08-20
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP