Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden vi ärvde

Ärvd träldom,
Märgens utmärgling,
Genom seklens förgörelse,
Ett rov av djuret.

Trålande trådar trädda i
Brutna gälar som viskar:
Varför?

Sinande dammar
fyllda till bredden
med artefakter av plast.

En moder utan barn.
En jord i evig träda.




Fri vers av Huvetåhjärtat
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-19 22:12



Bookmark and Share


  Nanna X
Sorglig och sann text om vår sargade jord. Effektfulla antiteser skärper smärtan: rov av (rov)djuret, sinande dammar fyllda med plast, moder utan barn. Skickligt och drabbande.
2021-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Huvetåhjärtat
Huvetåhjärtat