Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tanketråd


Är förväntan bra?

Att ha förväntningar är något som både reser och river. Anledningen till att spontana saker känns så häftiga är att vi går in utan förändringar och bara tar saker för vad de är.

Det finns enligt mig flera sätt att se på förväntningar.

Det första är att man har otroligt höga förväntningar och går och suktar efter till exempel den exotiska resan. Varje dags motgångar är lätta att se förbi eftersom paradiset väntar runt hörnet och bekymmerslösheten analkas. Då för förväntan en positiv effekt eftersom det höjer livskvalitén när man inte blir lika sänkt av bagateller i vardagen.

Det andra är då att man har höga förväntningar och målar upp en bild av hur det kommer bli. En fest eller krogrunda till exempel. Man förväntar sig att allt kommer bli lika perfekt som man planerat. Och då när det bara blir sådär, blir man så besviken. Då får förväntan en negativ effekt istället.


Jag säger inte med detta att man ska vara pessimistisk till allt och då kommer man alltid bli positivt överraskad. Gör man det är det lätt att det går i baklås och folk blir sura för att du har en dålig inställning.

Det bästa man kan göra i mina ögon är att gå in för varje händelse med ett öppet sinne. Inte förvänta sig att det kommer bli perfekt, det blir det aldrig. Men inte heller att det kommer bli värdelöst för det händer lika sällan. Detta är dock för mig ett av de svårare målen att uppnå och går hand i hand med att vara tacksam för det man får istället för det man inte har. Lyckas man så blir man ju en sådan där underbar skinande person som lyser upp omgivningens vardag genom att bli glad för småsaker.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Psyke
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-20 00:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Psyke
Psyke