Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nejlikorna


Brinn Älskling ! Brinn med mörka ögon !

Var kommer ljuset ifrån,
Att skära genom och ta ett litet steg ner
försiktigt så att inte kråkorna
i skorstenarna vaknar.

Jag måste
ta reda på var ljuset kommer ifrån,
det är inte från den där vassa smala månskivan
utan från närmare håll.
Väl där ser jag sprickan mellan oss,

morronen
har sprejat på muren

" Brinn Älskling Brinn med mörka ögon ! "
med svarta bokstäver
så att jag kan se ljuset
ovan tydligare.

Få mej att minnas
Det är som ett inferno av intryck. Jag hör dagen
inte en död punkt, inte en tyst sekund
knappt någon utväg alls

Var jag än vänder blicken
så är det som om allt vill mej något,
hela tiden vrider alla sina sina huvuden runt
allt verkar planerat
och noga inställt

verkar bara vara träden en bit bort
som redan förstår hur och varför, de står där
och begrundar och prasslar med sina höstblad
som en och en brister och blåser iväg
till nån strand långt bort.

Och jag försöker ta mej fram, fråga dom, få en förklaring. Varför ??
pekar på några regndroppar som faller
Träden har somnat

och jag står kvar ensam
och ser ljuset försvinna bort.

Hör mina andetag, hör vinden och faktiskt vågor
som rör sej där nånstans bakom de allt mörkare fasaderna runtom.
Jag känner mej så utmattad
och jag är tvungen att lägga mej en stund.

jag lägger mej på den hårda marken och inväntar nästa morron.
Om jag vaknar och undrar över det där ljuset
så förstår jag
att jag är en del av det, en del av allt det jag upplevt här

Kärlek
fred
rörelse
förändring
liv
hopp
kamp
solidaritet
framtid

(C) Lars Gullberg




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Lars Gullberg
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-20 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg