Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är inte nordanvinden som får av oss rocken utan den sköna trygga värmen ifrån solen  =0)


När du tvingas ner på knä

 

Det kan föra dig till gränser

Bryta ner all tro du har

Få dig att fundera

om du har någon vishet kvar

 

När smärtan djupt där inom

driver dig på flykt igen

Ställer svåra frågor

- bara tystnad från himmelen

 

Det kan skaka dina fästen

när du mister allt ditt hopp

och du tvingas minnas

det som fick dig att ge opp

 

När alla löften bleknar

Tunga bördor bär ditt liv

Ordet stämmer inte

Himlens tystnad är massiv

 

Då får du bara höra hur

välsignade andra är

och du börjar tvivla

att Gud finns och har dig kär

 

Om du lyfter dina ögon

upp mot himmelen ett tag

prisar Gud i stormen

och erkänner att du är svag

 

Om du låter Gud ta makten

över all din brutenhet

ska du få se Guds nåd

- uppleva kärleken konkret

 

Då det inget finns att dölja

kan du gå din egen stig

med frimodigheten hos den

som för mot ondska krig

 

Inte genom hot och tuktan

men istället ljuset sprid

Låt din kärleksvärme

lösa fångar för all tid

 




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 660 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2015-08-21 07:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
stark och fin text
2018-01-06

  aol
Begrundar så bra skrivet,
2017-10-28

  Margithe VIP
kan läsas många gånger, tänkvärd bra skriven.
2015-08-25

  Marita Ohlquist VIP
Läser och begrundar!
Bra skrivit.
2015-08-25

    ej medlem längre
Vackert, speciellt sista versen.
2015-08-22

    ej medlem längre
Mycket fint diktat! Kloka ord om att möta svårigheterna i livet!
2015-08-21

  Cadena
Den är jättefin - och insiktsfull. Det var en glädje att läsa den och påminnas om den verkligheter som är ständigt närvarande och som vi så ofta behöver påminnas om. Tack!
2015-08-21

  Gunnel Eriksson VIP
Som agnostiker har jag svårt att
kommentera diktens innehåll.
Den är emellertid välskriven och
rimmen fungerar.
2015-08-21
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*