Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingslag



Våra dagar är av Guld.
De är en flod
som mynnar ut mot kvällssolen.
Vi paddlar kanot genom en livsåder
fylld med vackra små stigar upp.
Ibland lägger vi till
och betäcker varandra
och ibland sover vi
mot varandras läppar
uppknäppta som vågor
som rullat upp på en strand,
ligger där och torkar,
dör en park
av blomster om hösten
fallande virvlande blad
av vinden, där, lite på glänt
en balkongdörr och en röst
som viskar att våra nätter
är av Silver,
ljuset från gatlyktan
som studsar
mot ditt örhänge
tankarna som kommer
och går
som vingslag
och årstider
och år.





Prosa av Lars Gullberg
Läst 256 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-04-28 00:43



Bookmark and Share


  Cahaya
Dagar av guld och nätter av silver. Du skapar poetiska landskap med ditt språk här, som jag gillar mycket.
2017-04-28

  Goraxy 89 Orion VIP
"våra nätter är av Silver.
den dämpande belysningen studsar mot ditt örhänge/ så blankt att ditt ansikte lyser starkare"/ - ÅåååH ! Vilka formuleringar, man tappar hakorna (om man råkar ha dubbletter) Men det här är Underbart Underjordiskt. . .TACK så Myyycket !!!

2017-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg