Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som en docka

Jag minns så väl
dina gyllene lockar
rosiga kinder
och vita sockar

Du var så söt
Så liten och bräcklig
Din orörda kropp
gjorde mig äcklig

Jag minns så väl
hur jag älskade dig
Du visste så lite
om det du väckte i mig

Du var en ängel från skyn
En hägring i vanvettets rus
Jag ville dina vingar plocka
Bygga luftslott av renande ljus

Jag minns så väl
hur fasaden föll ned
Jag darrade av åtråns törst
och sjukdomens röta sved

Du var så skör
Av blindhet och lydnad
När jag valde dig
Min livlösa prydnad

Jag minns så väl
En sorgfri blick av glitter
Som släcktes av svekets hand
och mitt luftslott blev till splitter

Du var ett barn av porslin
Som tappad gick i kras
Du såg på mig som en docka
Bakom en hinna av krossat glas

Jag minns så väl
dina skitiga lockar
blodiga kinder
och röda sockar

© Varja Linnea Askeland




Bunden vers (Rim) av Varja Askeland
Läst 825 gånger och applåderad av 41 personer
Publicerad 2015-08-22 22:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Imponerad och gillar dina ord
2018-03-28

  Solstrale VIP
Reaktivt som en projektil slår rakt in!
2018-01-04

  aol
Bokmärkesvarning
2015-09-20

  aol
Så genomträngande starkt berörande skaldat, borrade sej in mot mitt hjärta,
2015-09-20

  StinaJ VIP
Starkt och vemodigt. Jag anar en historia
2015-09-12

    ej medlem längre
Ord som smulas, som gör ont.
2015-08-28

  ULJO
Mycket bra skrivet. Poesi som berör
2015-08-24

    ej medlem längre
Verkligheten krossar dröm.
2015-08-24

  lila fjäderblomman VIP
Stark. Berör och upprör. Bra!
2015-08-23

  Hermonius
En nostalgisk redogörelse. En barnklenod av betydelse. Skadad. Fallen. Uppbrott (in i vuxenlivet?). Vackert målande språk, bra!
2015-08-23

  M.Eta
Jättefin text om en kär leksak, sorgligt!
2015-08-23

  Lars Hedlin
Berör starkt inom..kram
2015-08-23

  Ingrid Trolle
En stark text
som är oerhört
berörande
2015-08-23

  Marita Ohlquist VIP
Stak text som berör.
Tankar och känslor virvlar runt som i en centrifug.
2015-08-23

  Yrre VIP
Å, berör denna!

2015-08-23

  Blomma-Stjärna VIP
skickligt diktat - medan jag läser berörs jag av många olika slag av känslor
2015-08-23

  Hanna Mari Wallin
Din poesi berör mitt innersta


kram
2015-08-22

    ej medlem längre
Stark text, bra skrivet!
2015-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Varja Askeland
Varja Askeland