Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimmtaggar i en dold agenda

Vi skulle kunna se varandra,
om vi vågade experimentera
med den inför andra
accepterade världsbilden
vi behandlas efter.

Det borde inte vara så motbjudande svårt då,
att hantera sin oskuld med en gnutta finess.
Att se konsekvenserna av sina handlingar
som de skrik av tillbedjan till föremålen som föder oss
de är.

Besvikelsen blir så stor
när vi undviker konversationer
som vi senare kommer hoppas att glömma
men älska att älta.

Vi borde sluta andas
för att förstå att det
vi älskar
kommer dö
först när vi, som lyssnar,
slutar existera.

Konstant förändring och förfall
av psykologiska differenter i en underbar agenda,
skriven av en gud som förför oss.

En varelse så perfekt
att ingen vetenskap kan förstå den,
eftersom den inte existerar,
eftersom den inte finns.

Dimman utanför fönstret
lockar en morbid och alternativ verklighet.
Med solrosor som dansar i höga klackar,
leker med betraktarens fantasi.




Fri vers (Fri form) av Skogsmullen
Läst 261 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-08-24 08:41



Bookmark and Share


  gunnnar nylund VIP
Måste bokmärka denna!
2015-08-24

  gunnnar nylund VIP
OJ! Denna text kräver en omläsning,
innan man förstår djupet i den. Du
lyckas sätta fingret... och knäppa en
på näsan, så att man begriper hur
knepigt det blir när olika människor,
kulturer skall förstå och samsas med
varandra.

Lite av levnadsvisdom...bra vetja!
2015-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Skogsmullen
Skogsmullen