Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Övertramp, mina verktyg i hantering. Ensam är stark i så mycket, andras lek i lådan kan vara förödande;


Det är MIN skiftnyckel du gömt

Makt

När jag lämnat över makten om ting
då jag gett upp och du får ta över

Då jag försöker resa mig igen
Försöker göra själv igen
Och ser att min verktygslåda är i kaos

min skiftnyckel är borta
Ränner min värld här just nu
För jag kan inte göra det jag företagit mig utan att behöva fråga dig om vart
DU
lagt min Skiftnyckel
Exakt den jag behöver för att ta bort hinder ur dörrposten
UT

Känslan jag hade så kort, känslan som sa att det här fixar jag, äntligen
Som en liten seger när jag finner att jag kan hantera något själv
Försvinner
Och jag känner mig låst
Fångad
Som att jag vore under ditt våld

Att jag ska behöva fråga om vart mina och just mina verktyg är
Du har makten och jag måste fråga vart du gjort av bitar av mig
De bitar jag behöver för att åter kunna ta mig upp

Jag upplever mitt liv som ett maktspel varje gång..
Jag kapitulerat
och tar emot hjälp
blir jag stjälpt, rånad på kuppen

Min verktygslåda är i kaos
Och jag förbannar mig själv för att jag kapitulerat
Låtit mig bli hjälpt

Min skiftnyckel är borta och du vet vart den är
Och jag vill inget hellre just nu än att slå sönder ett av alla de jävla fönster som omringar mig
ta mig ut och inte bry mig alls om att ta bort hindret i dörrposten
än att fråga dig vart du lagt delen av mig

Min verktygslåda och bara min
som jag lät dig öppna och ta del av när jag inte längre hade kraft
och du la ut delar av mig på andra ställen och jag finner mig nu letandes
Ödslande energi på ting som inte skulle funnits
Om jag inte låtit dig
Se mina verktyg i min låda

Du har tagit min skiftnyckel

och mitt hjärta gör revolt när det inser att det är i en bur
Försvagad utan verktyg




Fri vers av Thurizas
Läst 222 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-08-24 14:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
laga skifte +
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Thurizas
Thurizas