Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

här

Att vara här och nu och leva
Att le och få solsken tillbaka
Att känna efter och treva
mista balansen, men hitta den rakare vägen
mot drömmar och sägen
och smultronställen och guldkant på kvällen
Stillhet, en plats i en levande stund
söker maka i sinne och sömnens blund

Att vara här och nu och leva
le och få solsken tillbaka
Efter att trevat, snubblat till mitt i valsen
och tvingats att hoppa med hjärtat i halsen
Att falla mot djupet med vingen bakom
utan stadigt fäste, så kom vinden, kom
Att våga falla för att fånga vinden
sen lyftas och få solens kyss varm på kinden

Att vara här och nu och leva
Att le och få solsken tillbaka
Att vandra upp längs en slingrande gång
I en osäker takt, men allt vackrare toner
I tanken byggs färgglada tankar och ljusa visioner
Reflekteras i tindrande konstallationer
Mellan smultronställen och himlarnas stjärnstoft
vara här och drömma om blomdoft




Fri vers av lizhy
Läst 260 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-24 16:39



Bookmark and Share


  Grävling
Behaglig och mjuk dikt. Man behöver lite solsken såhär om hösten.
2015-09-25
  > Nästa text
< Föregående

lizhy
lizhy