Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
begravningar är det värsta som finns


Vill du ha ett par nya skor?

Din son har gått nu
du ska minnas den här dagen alla dina dagar
rygg snäcka hjärtats baksida heter rygg.


Kravlös
de döda vill inget
det är vi som lever som har problem.
Hur ska kroppen lämnas över?
Vi viker blad över dig från sommarens soligaste sol.
Ljuset har en också en baksida hörde jag någon säga i mörkret.

Pappan krampar vid bordet
någon har tagit eran skatt eran sagoprins
jag står brevid.
Jag har inget att ge.
Tomheten gräver sig ett schakt nu, vill ha oss på knä i sin stora mun som sväljer alla mänskliga ord.
Stövlarna skorna i hallen
gapar
vill inte ha jorden
vill inte gå mer omkring
vi kommer ändå begrava dig
jorden gråter över dina skära kinder.




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-26 16:26



Bookmark and Share


  Respons VIP
Många vackra poetiska bilder över en avgrund av sorg och smärta.
2015-09-01

    snöö
Dessa ord går rakt in i hjärtat, och det gör ont. Så väl formulerat om det värsta av allt.
2015-08-28

  Anya VIP
Vackert men mörkt. Stövlarna som står i hallen är en fin gestaltning över hur man kan sakna en död. I den tunga sorgen kan det verkligen vara svårt att ge.
2015-08-28

  Lars Hedlin
Intensivt och levande beskrivet ..berör i själ och hjärta!
2015-08-27

    ej medlem längre
Tung, tung sorg. Nanna X skrivet det bra.
2015-08-27

  Måna N. Berger
Den smärtan. Jag räds att gå nära den. Du skriver det så verkligt.
2015-08-27

  i af apa
ja,
dom där begravningarna...
fler & fler ligger där nu. skyndade igår runt med mina stenar, för den, den & den som dog av oika orsaker...

mycket berörande text.
kniven i hjärtat...

i judisk mystik anser man dödsdagen vara den stora födelsedagen som bör firas... kanske är det så.
även... men när det gäller barn
svårt förstå...
2015-08-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgen beskriver du ömsint med kniven i hjärtat!
2015-08-26

  Nanna X
Så oerhört sorgligt. Och välskrivet. Orkar nästan inte läsa. Att förlora ett barn måste bara bland detvärsta som kan hända en.
2015-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP