Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kap. 3 – Simma

Den usla natten led mot sitt slut, men detta var bara början. Månen hade blivit gravid och behövde mycket näring. Personens graviditet hade inte stundat än, ty han var tillräckligt många redan.
"Lösvikter i kaTt, kattlös i vickt...nej!...luskatter i viktminsk...", mumlade han beklämt och nös ljudligt. Han hade fortfarande svårt för denna viktiga fras.
Uppe i ett närbeläget fönster satt en avlång burk och grät.
"Är du en burk eller låtsas du bara?", frågade Personen nyfiket och försökte att i smyg leda in konversationen på katter i lösvikt, men misslyckades.
"Jag vill lära mig simma!", tjöt burken och vandaliserade fönstret så mycket att glassplitter spreds över hela golvet. Personen kände igen detta och försvann i den ljuva tanken ett slag.
"Där jag kommer ifrån får man inte simma, för man kan drunkna då! Jag vill simma!"
"Du är långt ifrån där du kommer ifrån, du är i det nya landet. Här får du simma", svarade Personen sakligt.
Personens konversation med burken var i själva verket en inre strid mellan två av hans många personligheter.




Prosa (100-ordare) av Aspskugga
Läst 204 gånger
Publicerad 2015-08-26 21:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aspskugga
Aspskugga