Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kommunchefernas plötsliga direktkontakt med verkligheten

 

Socialpsykiatrichefen och Kommunstyrelsens ordförande har riktigt riktigt fina bostäder dom. Eller... hade. En dag kom Folkfrontens Specialenhet och förklarade: Nu har ni haft det så här bra tillräckligt länge förstår ni. Vi måste bereda plats för folk med behov, som inte alls har bott bra på väldigt länge. Se till och packa och städa ordentligt, ni har 5 dygn på er. Vi har fixat några såna där plåtbaracker till er där ni kan hålla till, lägenheter riktigt fina på 30 kvadrat ...med hyra 5250 kr i månaden. El ingår. Vi har spärrat era konton, så ni får leva på existensminimum ett tag, ungefär 3 år till att börja med. Fästen för gardiner finns och stor fin grusplan utanför huset. Era tresoffor måste ni ta in genom fönstret och andra möbler, hoppas det funkar. Soptunna finns nånstans i närheten plus brevlåda nånstans längs vägen. Det är lite litet, men ni vänjer er, det har många andra gjort som hyrt utav Socialpsykiatrin. Toppen. Och tänk så många som blir lyckliga över att bo så bra i era före detta hem. Det ska bli behandlingskollektiv för unga missbrukare i vår alternativa regi, med Prisse Balans på Lovelife som föreståndare. Vad arga ni ser ut. Polisen? Det vi som är Polisen. Som man behandlar andra, så förtjänar man att själv bli behandlad. Som man bäddar får man ligga. Det finns bara en garderob utan hyllor i era nya hem, så se till att hyr extra förråd. Oj, just det ni har lite dåligt med pengar... men ni kan låna av oss så länge tills ni har kommit igång med Socialen. Era bilar och annat av högt värde får ni säkert lov att sälja, det är Socialens riktlinjer. Hej då, ha det bra. Det kan bli kyligt på golven i vinter, eftersom huset inte har någon riktig grund, eller vad är för fel. Köp sockor, helst dubba, eller mockasiner, och stäng ventilerna.

 
 
 



Övriga genrer (Satir) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 213 gånger
Publicerad 2015-08-27 14:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP