Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brev

Ibland läser jag brev

Gamla brev, viskningar och ekon från en sedan länge svunnen tid

Jag har svårt att förstå dem. De är skrivna på det gamla landets språk

Viskningar från ett annat liv. Ekon från en tid jag ej minns längre

Dessa brev handlar om kärlek
Lycka
Åtrå
Saknad

De ord jag kan tyda är ord som förtäljer en vacker historia
Och jag som vet slutet, känner ett styng av vemod och sorg för de lyckliga älskande

Höstens kyla och mörker känns ju alltid så avlägset under sommarens varmaste dagar

Vissa av dessa brev är skrivna till mig. Torrt bläck och ord som ej längre har mening

Skrivna till mig, innan jag var jag. Löften om evig kärlek, om längtan efter mig

Dessa brev berättar en historia om två människor jag inte känner

Två människor som någonstans på vägen blev till skal. Endast en skugga av sina forna jag

Jag vill berätta för dessa människor. Jag vill skrika så högt att de två älskande på de gamla fotografierna hör mig, och lyssnar upp

Jag önskar jag kunde berätta för dem hur vägen såg ut runt kröken

Så att de kunde ta en annan stig

Men jag vet inte hur

Det är väl därför det ser ut som det gör.

Kvar finns bara viskningar från ett annat liv. Det förflutnas ekon

Och en hög betydelselösa brev




Fri vers (Fri form) av Corto
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-28 14:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Corto
Corto