Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landet han ska leva i

De lät som schäfrar
De lät som män

De lät arga
och luften i vagnen
låg tät

Väl framme
vid Balsam
där åkrar

och enstaka hus
omgärdades i Polen
skrev en Judisk pojke
ett brev

om röken i fönstret
som steg upp i skyn
Om Människor
som gasades ihjäl

Mammor och barn män och kvinnor
unga som gamla

Jag plinkar
en Romsk melodi
och tunnelbanan
töms på folk
Jag hör någon
tala i ett hörn

högt för sej själv
om landet
han lever i




Prosa av Lars Gullberg
Läst 150 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-28 22:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg