Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ansvar


Om du vill viska något i det lilla barnets öra



Det var som en dag
nästan som ett solsken
men vi hade drabbats av en djup sorg
där vägarna försvann ner för ett stup
där våra ögon givit upp
det var nästan som en befrielse
jag tror att döden kan vara en befrielse
jag tror att slutet är nära
jag tror att det är en dörr som står öppen
jag ser människor som går ned på knä
Det är dag och vi lever här
nästan som i ett paradis
men vi har drabbats av en djup kris
där kvällarna sänder nyheter i repris
Man kan tro att vi är Guds härlighet
man kan tro att vi är satan själv
man kan tro att världen tillhör pelikanerna
eller pingvinerna
juristerna i kontorslandskapet
de som har rätt
när oljan läcker ut i havet
Om du vill viska något i det lilla barnets öra
vad ska du då viska ?




Prosa av Lars Gullberg
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-08-29 09:39



Bookmark and Share


  Nanna X
Kanske att det blir bättre i morgon. Och att mamma finns här till tröst.
2015-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg