Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den rika världens mättnad

under himlens tak
slår vågor mot ett skrov
Och flickan drömmer om vatten
under flykten från ett hem

Torkan i halsen
och stanken av rädsla

Och flickan öppnar sin mun
i drömmen om vatten
under flykten från ett hem

men träbåten var inte byggd för så många människor på flykt
men träbåten var hoppet för så många människor på flykt

Och flickan öppnar sin mun
under flykten från ett hem
Och vågorna får båten att slå om
under flykten från ett hem

Och nattens tak blev mörkare
Och vågornas vrede starkare

under flykten från ett hem

flickan hals är inte längre torr
flickan drömmer inte längre om vatten

träbåten är inte längre människors hopp
träbåten luktar inte längre rädsla

Och kanske var havets törst
större än flickans

under himlens tak
under flykten från ett hem




Fri vers av aberatio
Läst 273 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-08-30 03:53



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
Berörande text meningar som griper tag.
2015-11-20

  Marita Ohlquist VIP
Starkt och bra skrivet!
2015-10-29

  Hanna Mari Wallin
Berörande ord som man tar till sig.

Tack!
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

aberatio
aberatio