Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DUO

du och jag som
alltid stampade
takten till livet
och sångerna
skrattade till
rösterna på
andra sidan luren
åt äggade skinnjackor
och meningslösa texter
om brinnande bilar

du och jag som
drömde om
att leva bortom
nuet i länder med
öppna hjätan
om att söka
lyckan ovanför molnen
att älska med
stjärnorna och
om alla de stora
orden från
sommarprat med
radioröster

du och jag som
dansade över gatorna
och torgen
som gapade tomma
när diskoteken stängt
hand i hand
du och jag
på parketten
i rödvinsrus

du och jag som såg
flickan på balkongen
hon med hålen
i fickan och
cigaretter i halsen
hennes hjärta som
bultade som en
tickande taxameter
det var du
och jag

de kallar det
livet det som
snurrar likt
Parisehjulet på
din födelsedag
du var mitt nöjesfält
och jag din
berg-och-dalbana

du och jag
Skorpan och Jonathan
i vita körsbärsdalar
du och jag
mot dödligt
giftigt allvar

jag vill
skrika mig hes
övar varje mening
framför speglen
rullar orden på
min tunga
vill ha dina mot
mitt öra
i min hals
nu nu nu
inte i Nangijala

det är borta nu
meningen med
ordet
meningen med
livet
meningen med
allt

du och jag

DUO
du
&
jag




Fri vers (Fri form) av Qiwi
Läst 347 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-30 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Qiwi
Qiwi