Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människor vi mördade

Det griper tag i mig.

Klumpen i min hals rostar sönder och skär djupa sår längs hela min strupe

Runt hjärtat mitt slungas en kätting, som dras åt hårdare och hårdare

Något inuti mig går sönder ännu mer när jag ser dem

Kroppar som någon kramat om, svullna av havsvatten

Hår som någon dragit sina fingrar igenom, tovigt och fullt av salt och sand

Ögonen är det värsta. Tömda och tappade på liv. På själ. Evigt stirrande.

Ögonen är alltid det värsta

Dagligen mister de livet, och det är så lätt att glömma när man läser siffror på ett papper

Att det faktiskt är människor som dör var dag, i medelhavet.

Vissa av er kallar dem skattechocker. Vissa av er kallar dem för bidragstagare.
Vissa av er kallar dem för terrorister. Vissa av er kallar dem för skällsord jag ej vill nämna.

Men de är och förblir människor. Människor.

Vi är båda mördare, du och jag.

Jag önskar jag kunde tvätta bort blodet från mina händer. Jag önskar jag kunde göra mer än vad jag gör. Rädda världen lite mer.

Gör du?




Fri vers (Fri form) av Corto
Läst 322 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-08-30 02:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Berörande text av något som är en dagens reella sanning.Bra skrivit.
Mvh annokas
2016-02-23

  Corto
När någon säger åt dig att växa upp, och tiga, kan man vara ganska säker på att man sedan länge vuxit om den som fäller den kommentaren - Oavsett hur mycket man har kvar att växa :)
2015-08-31

    ej medlem längre
Du skall växa upp och se att det finns dem som är som dom är så skriv inte mera om detta som du inte förstår dig på. För du skall se att det finns dem som är dem som är som dom är så är det så nu så nu så nu
2015-08-30

  Hanna Mari Wallin
så kraftfullt skrivet i sanningens namn

ord som ej lämnar en oberörd, utan väcker tankar om handling,

Varmt Tack!
2015-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Corto
Corto