Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2015


Edelweiss





Edelweiss sover. det droppar i kranen.
ljuset från gatlyktorna hittar små glipor och tränger sej in i rummet , nattfjärilarna dansar mot fönstret undrar vad som har hänt deras vän. Letar sej in genom skrevor i fasaden in genom masoniten fastlimmad med tuggummi och saliv för att till slut hitta honom liggandes i soffan där strålarna slår ned. De följer strålarna och landar mjukt invid hans öra och viskar hans namn. Låter vingarna lägga sej ömt om hans kind, Han rör sej och tittar på klockan Utanför rör sej vinden och låter natten långsamt färdas genom mörkret. Edelweiss har haft en jobbig dag i går, Det är så mellan varven i vårat land. Men riktiga vänner sviker inte, vet alltid var man har varandra.







Prosa av Lars Gullberg
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-08-31 12:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg