Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Edelweiss och Liv





Bakåtkammat silvrigt hår, grått vid tinningen ansiktet lite buktat
ryggen något krökt. Hans hand är skör, nästan spräcklig. Ögonen kristallklara. Han går hårt ned för gatan hälsar inte på någon går med huvudet böjt. Runtom kraxar kråkor i träden. I eken sitter en ensam falk. under ryker fordom från nattens eldhav. Hela gångstigen ut härifrån pyr. Han köper bröd mjölk och en bit ost. Vänder tillbaka runtom kraxar kråkor. I eken sitter en ensam falk under ryker fordom från nattens eldhav. Han ser liv plocka bland blommor som undkommit elden, plockar en vacker bukett och möter honom på vägen.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-08-31 12:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg