Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till dotters eld


bönskal böner bönan

slingor
hittar alltid varandra
eldens ljusa hår söker sina systrar
långa hår
skakar av sig dräkter sydda av män för kvinnor
skuggor skåp och socker
här kan ingen leva

pärlsked sa du om ditt kön en gång när du var barn
stolt i ditt blod
dräkten inuti flödar
slingor slingor av skogshunger är min hud
säger min älskade dotter

lämnar dig trygg i vilddjurets vaksamma öga
i famnen som du själv ska bygga
i fältets hare ska du ligga
i hopp över snöiga kalla skaren

öppna oss mot skogen
var varsam
stäng och öppna utan att skada
stora sorg
stora starka djur
vakande vulkan berg och sovande alm




Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-08-31 13:51



Bookmark and Share


  Respons VIP
En mycket fascinerande språklig resa som jag förnimmer utan att riktigt förstå.
2015-09-02

  i af apa
mycket vackert!!
2015-09-01

  Lars Hedlin
Starkt och flödande
2015-09-01

    ej medlem längre
Ömt och mäktigt.
2015-09-01

  lodjuret/seglare VIP
Det är sådant här som menas då det talas om poesi...
2015-09-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Orden flödar i spännande metaforer till älskad dotter.
2015-08-31

  Nanna X
Vackert ordflöde till en dotter!
2015-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP