Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
medan texten låg som utkast blev det äntligen en vändning i de svidande attityderna. Texten är ofullgången men må gå


Dags att skicka vidare

 

 

Krig är farligt, människor dör

det gör ont att dö

det gör ont att såras

det gör ont att mista sin familj

det gör ont att mista sitt hem

det gör ont att tvingas undan kriget

 

länge tycktes mig mitt land dement,

egocentriskt firande sjuttio år av fred,

som om omvärlden inte fanns,

som om krig bara skadar oss, i ett då,

inte andra i dagens och världens nu

 

- minnessvaga politiker klagar

över femtontusen migranter,

över asylsökande undan kriget

 

eller har de inte lärt sig tro

på de historiska källorna

om de sjuttiotusen barnen

som togs emot i Sverige

för att räddas undan kriget?

 

Sluta leka - krig är farligt!

det gör ont, på riktigt,

man dör och det gör ont,

det gör ont, ont

att politiker

inte ser människan,

bara hotet mot status quo

 

lika blinda som Marie Antoinette

och de samtida välbeställda

lika blinda är vi idag

nej, värre. Vi har kunskap

men saknar vilja

sluta peka finger åt Marie Antoinette!

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Minkki VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-09-05 20:39



Bookmark and Share


  walborg
Fin att läsa Minkki
2015-09-14

  Gunnar Ideström
Historien har en tendens att upprepa sig. Tyvärr ofta tillräckligt sällan för att alla generationer ska minnas själva. Vi som vet, vi som minns, har ansvaret att förklara och påminna - resten kan man googla... Allt kan hända igen - men med andra ansikten och andra namn - men ändå samma tragedier - flykt in i det okända med bara kläderna på kroppen. Vi vet och vi minns - och vi bryr oss om att påminna de andra...
2015-09-10

  soligajag_1 VIP
Detta krig förgör och raserar allt. Du har så rätt, kan detta inte stoppas nu!
Mycket bra diktat om just detta ämne, krig!!
2015-09-09

  petter rost
Tack Minkki för detta svidande fint formulerade upprop till – oss! Förbättringsförslag i texten göre sig ej besvär – däremot tapetserar jag gärna vårt Nu med den, allt för att den ska synas, läsas och tas in!
2015-09-07

  Nanna X
Du hamrar in hur ont det gör. Så sant. Dina upprepningar behövs!
2015-09-06

  M M Mannheim VIP
Mycket viktig text som inte räds någon eller något. En dikt lika aktuell idag som för 70 år sedan.
2015-09-06

    Jag är fan större än Sartre VIP
Du har skrivit den viktigaste texten jag läst på länge, måtte någon amatörpolitker läsa den och förstå innebörden.
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP