Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
non stop writing to you


torktumlarens sång

torktumlaren stönar och drar i vänster örsnibb
jag gillar verkligen inte att ljudet gör mig förbannad
jag vill vara en som inte bryr sig
illa låter lakana liksom kvider i torkan.

kurvorna från dagens uppförsbacke lägger sig tillrätta i bäckenbottens alla muskler. snart ska jag sänka mig i min sköna säng och slåss.
slåss mot det kollektiva skuldmedvetandet.
tar ungefär en halvtimme att passera alla döda mammors enda fråga.
om vad jag gör för att hjälpa deras ensamkommande barn.

imorgon ska jag resa till en kursgård och äta linssoppa. stå på huvudet och sjunga oooom. så ser det ut förstår ni. jag tänker ta semester från den där sängen.
här finns för mycket tomatodling och neurotiska barn och träningsrundan i religonshistoria är för lång.

jag menar att jag är trött nu
regnet ska omsluta mig
få tyst på mina plågoandar
det gör ont
att bara va
en liten pluttig människa
som har fullt upp.

torktumlaren jobbar som en underbetald papperslös med min smutstvätt
kvider omkring mens och spermafläckar
och
ångestsvetten från sömnlöshet
fotsvettens efterhängsna smulor
armsvettens mögelkristaller
stjärtsvettens gnidgropar
mjällen
hudfjällen
.
Nä jag struntar i det här nu va äckligt livet är.
Tänk att jag och några andra ska frigöra våra röster på yogaläger.
Samtidigt som skräckslagna människor
någon annanstans försöker fly under taggstängsel och batonger.
Exakt samma lördagskväll.
Så otroligt smaklöst.

jävla torktumlare som stör mina litterära ambitioner
i natt vill jag drömma om fred på jorden
jag ska ha en krutdurk
en slagdänga hård och galen vid huvudkudden
satan om jag inte ska drömma om fred i natt!




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 321 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-03 20:40



Bookmark and Share


  i af apa
en krutdurk
till omtumlare
tänker jag... : )
2015-09-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Det tveeggade livet, i ett nötskal nedtecknat med i spännande metaforer!
2015-09-04

  Lars Hedlin
Starka tumlande känslor
2015-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och begrunda!
Skilda världar i
"Exakt samma lördagskväll"
2015-09-04

    ej medlem längre
En utmärkt text om kämpandet i ens inre.
2015-09-04

  Respons VIP
Plågad av den lilla världens små jävligheter och den stora världens stora. Går det att hitta ett sätt att leva som är i mänsklig balans? Torktumlaren kvider och mumlar. Ett existentiellt dilemma som du fångar ypperligt!
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP