Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aylan Kurdi

Det är inte svårt att lyfta
en treårig pojke
från stranden
och bära honom
till hans sista vila

Men det är svårt att bära
att en treårig pojke
skall behöva offra sitt liv
för att fly till ett land
dit han inte är välkommen

Och att det landet
är en del
av en gemenskap
där vi säger
att vi hör hemma




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 619 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-09-03 22:38



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
En riktigt bra text om en tragedi med politiska förtecken. Tänker också på glädjen över alla människor som ville hjälpa och sorgen sedan när politikerna tar tillbaka sin först utsträckta hand.
2016-03-01

  M M Mannheim VIP
Är inte Sverige välkomnande???????????
2015-10-02

  bittemi VIP
Ja fruktansvärt. Din text går djupt in. Vi måste agera...nu!
2015-09-04

  Marita Ohlquist VIP
Jag hävdar med bestämdhet att medmänsklighet tillhör Allemansrätten!
2015-09-04

  Magdalena Eriksson VIP
Aaaaa jag tror att vi vaknar nu och de som har det gott ställt ekonomiskt kommer att bidraga till flyktingars hjälp. Affirmerar detta...
Tyngden beskriver du mycket bra.

2015-09-04

  Blomma-Stjärna VIP
ja
de mänskliga rättigheterna...
2015-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP