Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Amen - så sant som i kyrkan

barfota jag vandrade
över småsten och sanningar
blandade med rena historier..

vad jag var på väg visste ingen
inte ens mina inre drömmar
kunde sia spår av framtiden

vilken väg är hållbar
vilken är förljugen..
än en fråga nog så svår för
Gudarna att besvara

månens sken
lyste upp stenarna
dem vita
tacksam över att dem ännu
inte hunnit färjas röda
som av blod

ty i denna tid
där allt verkar viktigare
än ren med mänsklighet

färjas mycket av ondo

ökar takten
gryning snart visar
sin första strimma av ljus
då önskar jag redan vila
i famnen din

undrar flytikt om jag hinner
innan sanningen kräver sin bikt

järn porten står på glänt
jag hinner nog precis innan
den slår igen

predikaren drar på munnen
som påminner ett leende
men tyvärr är ett tunt sträck
av cynisk bitterhet

för de jag ser
är ett grin från en trött själ
utan varken en hjärna eller hjärta
att hjälpa utsatta

han predikar krav och botgörelse
utan ett uns av medlidande
för att hjälpa folk i nöd

jag önskar säga något
liksom..
liksom skrika högt
men orden fastnar
vågar inte ut..

ty i denna tid
där "jaget" är din gud

totalt i blindo
vad som händer
bakom nästa snår

är jag rädd att stå
ensam med min önskan

om att hjälpa till

i områden
där vita
stenar färgas röda..










Fri vers av agneta pichler
Läst 542 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-09-04 00:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Högaktuellt innehåll.
2016-01-28

  aol
En dikt skriven med den djupaste känsla blev sannerligen berörd, men litar till mitt hopp om en bättre värld där darrande händer sluts i varann där kärleken lugnar alla folk,
2015-09-13

  Lärling
Starkt formulerade ord!
2015-09-06

  Fem hjärtan VIP
Mycket stark och bra text! Synnerligen aktuell i dessa tider..
2015-09-04

    Dan Myrbeck
Aktuell och bra text.
2015-09-04

  Lars Hedlin
JA vår vackra värld är sannerligen lustig och förunderlig ibland..kram
2015-09-04

    ej medlem längre
Det är en förvirrad värld vi lever i ibland.
2015-09-04
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler