Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindrutetorkarna hälsar hösten välkommen





Hon har en halskedja
av tusen ord. En svart basker av egenskrivna sånger.
Hon går i en spiraltrappa av slöjmoln upp i morgonskenet. Månen sitter kvar invid ett bord på gatan och samtalar medan stjärnhimlen
ligger förtöjd
över hamnen.

hon skriver :
Jag gick runt utan att hitta hem. Men när jag satte mej ned
slutade jag att leta.

Endast timvisaren rör sej på klockhuset i parken.
fåglarna har vaknat till liv.
Runt cirkulerar trafiken som ett solsystem
och tillverkar årstider.
Vindrutetorkarna hälsar hösten välkommen.




Prosa av Lars Gullberg
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2015-09-05 11:12



Bookmark and Share


  jimmy johansson
Skriftörens sköna sirlighet skönjer sävliga susningar som suger suveränt.
2015-09-06

  Nanna X
Gillar:när jag satte mej ned
slutade jag att leta.
2015-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg