Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slutstationen i Helvetet, obeskrivligt


Den Mirakulösa Kärleken finns i en liten burk under ditt bröstben. Hur hårt än locket är skruvat, så går det att få upp det.
Kärleken mår inte alls bra av vara instängd. Hela din kapacitet, status och standard blir kraftigt nedsatt. Det var inte du som bestämde att burken skulle vara stängd, gömd och glömd.
Du var tvungen att vara som dom andra. Du vara endast ett barn och kunde inte välja. Och nu i dina drömmar om natten så brinner du av hat, och tänker: "Jag tar fängelse,... nu åker jag hem och dödar honom, jag hugger huvudet av honom, han måste bort!"
Han som du inte kunde försvara dej emot, för 40 år sen.
Sanningarna väller fram ur den lilla burken, och alla känslor är fullt tillåtna, allt måste ut, orden som befriar, ljuset som är Du.
Barnet: "Mamma, mamma, varför har du övergivit mej? Pappa, pappa varför tog du livet av dej? Jag känner mej så konstig... igår struntade jag i skolan och cyklade ner till Gamla sjukhuset där jag föddes för 12 år sen. Gick bara omkring där i korridorerna hela förmiddagen, det kändes tryggt och skönt. På vägen hem så kände och tänkte jag, och sa högt till mej själv: "Det kommer att gå dåligt för dej när du är vuxen Johan, det kommer att gå dåligt för dej..." Burken med den Mirakulösa Kärleken och Jaget var redan stängd. Kaos. Självkänslan sjunker, sjunker, sjunker. Den måste höjas på något sätt... Mamma din hora vad gör du? Och du Björn min så kallade styvfarsa, din jävla idiot, en vacker dag så ska jag begrava dej levande! Jag tänker idag så långt efteråt, att dom var ju offer dom också, dom hade sin bakgrund och uppväxt, sina sår.
Men jag var en vacker Pojke som sakta utplånades, och som till sist hamnade på slutstationen i Helvetet, 1986 i augusti, tjugoett
år ung. Extrempsykotisk. Någonting obeskrivligt, långt bortom den värsta mardrömmen, konstant, konstant, konstant, konstant.........
Under 1 års tid. I augusti 1987 kom en Ängel till mej, en Undantagsmänniska, vars inre burk var öppen på vid gavel. Och Mirakler skedde, jag föddes på nytt i den Allomfattande Kärleken.
Tack Annika.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-07 13:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP