Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntrummet

Vita väggar.
Stolar på rad.
Diffusa ansikten.
Ångesten som kommer krypande.

I väntrummet på psykakuten ler ingen.
I väntrummet på psykakuten sitter alla tysta.
I väntrummet på psykakuten är tv:n på, men ingen tittar egentligen på den.

Larmet som piper.
Telefonen som ringer.
Alltid är det samma sak.
Alltid går tiden så långsamt så det känns som om att man lika gärna kunde dö.

Fast det känner man ju ändå...
Man kommer hit, till rummet med de vita väggarna o stolarna på rad med alla diffusa ansikten, just för att man vill dö!
Man vill inte kämpa.
Man vill inte överleva.
Man vill ingenting.

Allting känns så hopplöst!
Livet är så meningslöst...
Livet bara leker med en.
Livet bara misslyckas.

Varför vill inget som jag vill?
Varför leker livet med mig?
Varför?

Jag orkar inte kämpa längre!
Jag orkar inte låtsas som om allt är okej.
Jag vill inte låtsas längre!
Jag vill inte kämpa längre!
Jag vill faan bara dö!!

Överfallslarmet går.
Alla får panik och springer åt samma håll.
Personalen alltså, det blir inte bättre av att personalen får panik.
Min ångest ökar.
Hjärtat bultar i mitt bröst.
Pulsen hörs i mina öron.
Och svetten i händerna framkallas.

Skakningarna som känns på insidan, syns på utsidan...
Allting blir svart.

Det enda jag ser är blodet som rinner nerför väggarna!
Det enda ansiktet jag ser ansiktet jag försökt förtränga i så många år!

Varför måste Du komma tillbaka just nu?
Varför måste Ditt ansikte plåga mig?
Varför kan jag bara inte glömma?




Fri vers (Fri form) av ©Anniz
Läst 280 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-07 18:37



Bookmark and Share


  Ananas
Starkt skrivet!
2015-12-27

  Amari
Tagen av denna skildring,
som nog ej är så ovanlig tyvärr.
Varför så svårt att sudda ut det svarta, plågsamma, och istället lyfta fram ljuset och glädjen, som faktiskt finns runt oss.
Våra ögon borde ha en kanalknapp, som kunde ställas in på glädje och ro för själen. Hoppas du hittar denna kanal!
2015-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som berör!
2015-09-07

  Ali D VIP
Ja psyket är ingen trevlig plats hoppas du får ro i själen på något sätt
2015-09-07
  > Nästa text
< Föregående

©Anniz
©Anniz