Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är en sån

Jag är en sån som laddar mobiltelefonen på pendeltåget
En sån som rastlöst står och trampar i kassakön och stampar på gasen när rött blir gult

Jag är en sån som hinner ut och jogga i regnet, deklarera, boka tvättid och baka surdegsbröd före frukost

Skoningslöst kramar stressen luften ur mitt bröst

Jag är en sån som gör och dör
En sån som inte hinner leva

Det har inte alltid varit så
Som sjukskriven hann jag både med att lukta på blommorna, ta sovmorgon och läsa h e l a Dagens Nyheter

En utfattig lycka

Nu är jag istället rik på stress
Nu hinner jag inte skriva mer
Tåget har stannat
Måste skynda vidare till mitt jobb
När jag är framme ska jag skynda mig att jobba
Sen ska jag skynda mig hem, skynda mig att äta middag, skynda mig i säng

Avundsjuk sneglar jag på tiggaren utanför stationen
Har svårt att föreställa mig lättnaden av att få sitta alldeles stilla en hel dag

Att hinna stressa är en konst
Det är bara livet som blir lidande
För jag är en sån som gör och dör
En sån som inte hinner leva




Fri vers av nattjasmin
Läst 167 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-08 10:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nattjasmin