Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rep


öppet vatten möter slutet öga
de stora landmassorna i norr mjuknar, sjunker
kruståtelhavet omsluter nu bergets branta vägg

förnimmer jag (inuti mig själv) hur ditt ansikte svävar, där
i salta vågor kroppen snörd, surrad hampa, tjärdoft
under graniten skymtar en fjäder

de två förgyllda kedjorna skiljer sig åt
var och en, sitt eget gnistrande universum
ändå, på liv och död, beroende av varandra

i nedre hörnet återfinns din signatur, ett riktmärke
i tavlans mitt är canvasen lämnad omålad
(en vilsam pupill mitt i allt det otyglat kulörta)
kanske behövde du vila handen från penseln en stund


blå kråkfågel sover i min mun
jag samlar mörker, blod, men talar inte om det
det tar tusentals generationer
att utveckla ett bra kamouflage
att replikera sig själv i totalt mörker
försöka urskilja sambandet mellan natt och dag


men din förmåga att reflektera ljuset tilltar
drömmer du kanske om eldstenen, det runda klotet

så lossa ditt rep och flyg då,


det fanns en tid när alla ord betydde någonting
endast dessa ord undkom den stora utraderingen:

- lossa ditt rep och flyg.














Fri vers av ulrica rydin
Läst 505 gånger
Publicerad 2015-09-09 12:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skönsjungande
Lyrik som slingrar
iväg som en sökande
Vårbäck!
:)
2016-11-23

  axveronika
Vackert!
2015-12-17

  ulrica rydin
Tack, du ”ej medlem längre” för dina inspirerande rader här nedan.

Gläds mycket åt ordet Neomodernism gör jag. Får mig att vilja undersöka innebörden av denna stil. Mina texter kommer från en plats som inte äger någon medveten stil eller reson, följer mer en känsla. Men det utesluter inte mina stora inspirationskällor: språket, nyanserna, rytmen… önskan att måla/framkalla en känsla med ord… en form av transkription?

Precis som du skriver kan raden ”förnimmer jag (inuti mig själv) hur ditt ansikte svävar, där” ifrågasättas. Men jag tänker att rösten (jaget) här för en dialog med sig själv, som vill det förtydliga vart förnimmelsen manifesteras inuti jaget = (inuti mig själv). Kanske finns här flera röster i ett och samma förnimmande jag. När man läser texten högt kan man säga orden ”(inuti mig själv)” med en annan ton, mer dämpad, som från en annan plats… som… tja, som en sufflör…

Allt gott /Ulrica

2015-11-04

    ej medlem längre
tilltalas mycket av den neomodernistiska stilen
hade kanske valt att tona ner jagvaron ännu lite, som i

'förnimmer jag (inuti mig själv) hur ditt ansikte svävar, där'

kunde vara

'förnimmer hur ditt ansikte svävar, där'

då det ganska klart framgår att det är en uppfattare i 'hur ditt'
2015-11-03

  Magdalena Eriksson VIP
gillar särskilt sita tre raderna
en poet vill ge mening åt sin mening och ändå våga släppa taget om begriplighetens snara
2015-09-10
  > Nästa text
< Föregående

ulrica rydin
ulrica rydin