Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
årstider växlar.


Hösten väntar lite...

Hösten väntar lite
bidar sin tid,
letar efter sin färgglada dräkt.

Visslar ett :"Hej då!"
till fåglarna,
som flyr söderut.
Muttrar ett:"ja,ja."
åt storbjörnen,
som söker ett bo att somna i.
Ett :"Tjena!" till poeten
med anteckningsboken.
Ett:"Du igen?" till målaren,
som snubblar över sitt staffli
och letar färger.

Vinkar "ta det coolt!" åt vintern,
som, väntar längre bort, kyligt leende.




Fri vers (Fri form) av Ulf Ekeram
Läst 188 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-09-09 20:20

Författaren Ulf Ekeram gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Vilka härliga bilder du
här målar upp för oss
Lätt och fint beskriver
du hur hösten letar
efter sin färglada dräkt
och hur den glatt vänder
sig till alla de tecken på
höstens tid, som den
har. Underbart lätt och
elegant
2015-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Ekeram
Ulf Ekeram