Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De nakna tankarna oskylda


Någonting har förändrats med åren

Tankarna sticker fram nakna bakom flödet
allt oftare möter jag dem demaskerade och jag förvånas
- är det sådan jag är?
jag kan inte påstå att de är vackra
inte särskilt kloka heller
men de är oskylt naiva och uppriktiga som bortglömda barn
och de visar mig gläntorna där jag trädde ut i världen
dresserad och garderad till tänderna
Därför
säger de - därför
och de kan inte ljuga

är det jag som tänker dem eller är jag rollen jag spelat
och vem tänker mig?

ett är säkert: jag ljuger mindre idag än förr
för lövverket i tankeskogen har glesnat med åren
och jag är benägen att förlåta mer sedan jag mött mig själv




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-09-10 14:18



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
underbart skrivet om åren
hur sann är du om ett andetag om ett år?
vacker tror jag i ditt röda ...
2015-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger