Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapelsens samspel

Det är tid att söka fortsättningen
att inte längre dra sig undan

jag ville inte dra mig undan
bara undersöka världen
ur en annan synvinkel

mina samlade år är
mitt hem, ett stenkast
från evigheten

en bråkdel för
någon annan

jag har sökt, irrat

nu hittar jag inte tillbaka
tiden hittar aldrig tillbaka
jag går, travar på
men mina steg
är utan riktning

i verkligheten

står jag vid din gravsten
mina fingertoppar
söker bland växterna
efter spår av din aska

efter skapelsens samspel

just då smiter den gråspräckliga
katten förbi, den som ständigt
följer mig i spåren

och som alltid talar jag högt
för mig själv

om livet
som en ständig kamp
för att bli en hel människa




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2015-09-13 10:18



Bookmark and Share


  Amari
Text som tar tag och berör mig starkt.
2015-09-18

  Maria Sundelin VIP
Jag tycker om denna
2015-09-18

  Den lilla tänkande
"Mina samlade år är mitt hem" <3
mycket bra .
2015-09-13

  Nanna X
En livsklok dikt. Tror på katten, och samspelet.
2015-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP