Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Surfare

Många
röster
kräver
inflytande

över
vårt vägval
utom
trampad
stig

noga anpassad
till normalmallen
med koder 
i social kontext

ändå
driven
av mod
att sticka ut
och bryta normen

inspirerad
av ideal
etik och myt

ändå
skräddarsydd
efter 
jantelag

med övertygelse
om egen
identitet

i längtan
efter att
vara behövd

utlämnad
i tillvaron

ändå
i hemlig
omvårdnad

glasklar
logiskt
logistiskt
konsistent

men 
utom all
kontroll

med kropp
och intellekt

ömsom 
i samspel
ömsom
i krock

med känslor
reaktioner 
irritation sorg
vrede

sympati
empati
förälskelse

vem i mig
ska svara
på min fråga:

vem är jag

en surfare
i vind
och våg

en balansakt
av kompromisser




Fri vers av Petter Wingren
Läst 194 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-13 15:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren