Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Huvudbry om att bry sig

Vem bryr sig?

Vem brydde sig?

Varför brydde man sig inte?

Hur bryr man sig nu?

Bryr du dig?

Bryr de sig?

Bryr sig Gud?

Bryr sig regeringen?

Bryr sig omvärlden?

Bryr vi oss om varandra?

Vilka möjligheter hade jag att bry mig?

Om jag brydde mig men inte hade möjligheter

att göra något; hur kändes det

att ändå fortsätta bry sig?

Kunde jag stänga av känslan att inte bry mig?

En gång blev bry-bördan så stor

att den bara dog!

Måste jag fortsätta bry mig över detta?

Det är gott gry i dig

som fortfarande orkar bry sig!

 




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 455 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-09-14 13:16



Bookmark and Share


  Amari
Och även om man bryr sig, och försöker göra något åt det, finns tankarna att man velat bry sig mer. Att man inte är tillräcklig, och gör tillräckligt.
Det finns för mycket att bry sig om,
och det går inte blunda.

2015-09-17

  Magica VIP
"Om jag brydde mig men inte hade möjligheter att göra något; hur kändes det att ändå fortsätta bry sig?"

Fastnade för dessa rader, de talade till mig och sa mycket. För min del kan jag svara att det kommer man aldrig riktigt över och det känns förjävligt!

Det enda man kan gör och så även bör göra är att när man väl - om man klarar det vill säga- (ibland är livet inte så bra) så bör man visa att man bryr sig. Jag tror världen går under annars...
2015-09-17

    Sefarge VIP
Underfundig
"bryderiknypplad "dikt.
:)
2015-09-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Tänkvärt ord, att bry sig, som verkligen kan tolkas på många sätt.
2015-09-14

  Marita Ohlquist VIP
Intressant text att läsa och begrunda!
2015-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP