Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När allt klarnar i månskenet

Träden reser sej tillsammans med husen. Högt upp. Och hon tittar ut genom fönstret. Alla träden vajar. Alla husen brinner och jag går mellan löven som är elektriska, fångar allt med poesi, och vinkar upp mot henne. När sädesärlan dansar över kullerstensgatan, när träden reser sej tillsammans med husen och försvinner högt upp bakom molnen med sina sovrumsfönster sina höstlöv och regndroppar i sitt nattmörker och i sina tankar, blänker den tomma gatan i sin ensamhet. Sitter hon och lägger mosaikbitar över den och den har ett pärlemorskimmer över sej viskar hon. Klarnar det i månskenet.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Lars Gullberg
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-05 13:02



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
DET HÄR är Poesi om än i prosaformatet. Den som INTE fattar skönheten i texter som denna, Vet ingenting om poesi överhuvudtaget! - Kunde man göra en jämförelse med Bruno K Öijer? Något i hans texter liknar och det har han skördat pris och blivit en kultfigur i vissa litterära kretsar med - Man kan kanske nämna några av hans bästa texter som i klass med Din här !
2017-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Lars Gullberg