Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historia 1a1c

Världen är större
Du säger: - så jävla större än du tror

subjektiverande intraspecifika nätverk
av människa
från boplats
över öknar
till boplats

- Det här är min zon, säger du

vandrande led av betydelser
exkluderande och antropomorfa
samhällen på väg
mot demokrati
helt utan extraspecifik empati

- Vi gör en brasa med den första kärlekens primtal, säger du

Sitt fram, bryt ögonkast i cirkeln.

- Minns du när vi trodde att dom vuxna visste allt, säger du

I´m working on a building
jag är varelsen i mellanrummen
under tvättmaskinen
vaken i mörkret
det blåser tomt ur sprickorna
betydelseglidande amöbor
äter smulor
ekosystemen flämtar
solen steker
antennerna rasslar
öppet öga dysfunktionell tolerans


hustakens lapptäcke
satellitvärldens klippbok
the silence of the lamps
koppartråden kopplar
talserier
fiberfantomer
feberfantiserar

- Fusk, säger du!

rötter spräcker asfalt
det är inte poesi
bara organisk anarki
värmeverket eldar
hundskit plast och extrapriser
en påtänd medelålders man
tjyvkopplar ett elskåp
dansar med sig själv
rastlöst psyke
går ut med hunden
kulturen nomadiseras
när håret brinner
känns det som tid


- När vi blev bofasta började vi vandra, säger du

Männ´skor snackar
på nåt språk
ler rätt mycket
inget bråk
jag springer när jag sitter

You say: - I don´t want my life to be an untold story

vid chansernas marknad med riggade spel
tigger jag på morgnarna
skrapar med muggen
i sångernas flod
genom möjlighetens fönster
lyfter vingade flockar och slemmiga kryp
vi tar alla chanser

att tillåtas berätta
utan att bli avskild
motvilligt ljus
havande gryning
ensam på scenen
den första bokstaven
ljuder i relief mellan uppräta träd
och stigen försvinner mellan oss
alla riktningar är hitåt

- En annan värld är möjlig, säger du

och människan rörs
av vandrande varelser
av vatten och vimmel
och värmen under solen
jag rör mig som en människa

möjlighetens stengrund
en väldig algbevuxen mor
vänder upp ur mörkret
flämtande i solvinkeln

vilse bland vegoviren
en blomma för sig själv
allt är plötsligt nära
som ett utomjordiskt ex
eller något religiöst
det ordnar sig till slut











Fri vers av svernbygrabben
Läst 122 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-14 21:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

svernbygrabben
svernbygrabben