Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Insändare till Aftonbladet av mig.


Jag vill hjälpa.

Jag har inga pengar, inget husrum att erbjuda och inte mycket kunskap alls. Det jag har är kläder, böcker, mobiler. Jag vet hur viktigt det är att hjälpa med det man har även om det inte är mycket.

Jag kommer ihåg när tsunamin slog till i Asien 2004 och flera hundra svenskar drabbades. Alla hjälpte till överallt. Med kläder, mat och husrum. Jag kommer ihåg för jag var där. Jag åkte runt i en vecka med min familj, från ena staden till den andra för att tillslut nå vårat mål, Bangkok. Hjälpen som vi fick på vägen var för mig otrolig, men samtidigt lite av en självklarhet. Kanske var det chocken som gjorde det. Men jag tänkte aldrig på hur mycket arbete alla la ner på oss och att vi skulle ha det så bra som möjligt, vart vi än åkte hade vi ett ställe att sova på, mat att äta och kläder att sätta på oss.

Jag inser idag att det är en enorm hjälp som ligger bakom. Och godhet, medmänsklighet. Det finns i våra hjärtan att hjälpa dom som inte har någonting. Som kommer hit tomhänta. Utan någon vetskap om vad som kommer hända nu.
Det som verkar lite för oss, det som bara är en tjocktröja längst bak i garderoben är det mest värdefulla klädesplagget för någon annan.

Jag har rensat ut min garderob idag och kollat igenom mina bokhyllor, lådor, allt jag kan komma på för att ge människor den hjälpen som jag en gång fick.
För det finns inget som väger mer än vetskapen om att hjälp finns.
Och inget är mer självklart för mig än att ge människor i nöd det dom behöver allra mest.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Flisan
Läst 153 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-09-16 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flisan
Flisan